Cursussen en workshops

Rmc music biedt ook Cursussen en Workshops aan.
De cursussen worden uitsluitend voor basisscholen en middelbare scholen gegeven
Momenteel bieden wij 4 soorten cursussen aan:

Cursus 1: Maak kennis met muziek (6 of 8 lessen van 60 of 90 minuten)

In deze cursus komen de basisinstrumenten van de muziek aanbod. We maken kennis met onder andere drum, zang, gitaar, en verschillende soorten instrumenten en muziekgezelschappen, aan de hand van verschillende oefeningen en voorbeelden. Ook gaan we vele actuele popsongs met elkaar instuderen en oefenen en krijgt iedere cursist een taak in onze schoolband. Tot slot gaan we een band vormen met alleen onze stem en maken we op bijzondere wijze muziek. Kort om een hele uitdagende en leuke cursus waar in plezier en muziek centraal staan. Het minimaal aantal deelnemers van deze cursus bedraagt 8. Het maximaal aantal deelnemers van deze cursus bedraagt 12.

Cursus 2: De songwriter (8 lessen van 60 of 90 minuten)

In deze cursus leer je door middel van verschillende oefeningen en technieken liedjes schrijven. Je maakt gedurende de lessen kennis met het begrip eigen muziek maken. Je ontdekt verschillende soorten stijlen muziek van de jaren 60 tot nu top 40. Uiteindelijk ga je samen met je groep (2 verschillende groepen in 1 cursus) een Nederlandstalig liedje maken. Je leert in de cursus hoe je een tekst moet schrijven, waar een goede song aan moet voldoen, hoe je jou liedje kunt arrangeren enz. Tot slot ga je het liedje dat jullie met jullie groep hebben geschreven ook opnemen, bij jullie op school. Aan het einde van de cursus krijgen jullie je eigen liedje per mail verzonden. Kort om het is een echte cursus waarin de sleutelwoorden samenwerken en muzikaliteit centraal staan. Het minimaal aantal deelnemers van deze cursus bedraagt 8. Het maximaal aantal deelnemers van deze cursus bedraagt 12.

Cursus 3: The voice of school (4, 6 of 8 lessen van 60 minuten)

In deze cursus leer je door middel van verschillende zang oefeningen en technieken, zingen op een spelende wijs en je eigen stem te ontdekken. In de cursus komen de volgende dingen aanbod: ademsteun, toonladders, ademhaling, zangtechnieken, houding, toonhoogte, articulatie, timing enz. Kort om een echte zang cursus voor de verborgen zangtalenten bij u op school. Het minimaal aantal deelnemers van deze cursus bedraagt 8. Het maximaal aantal deelnemers van deze cursus bedraagt 12.

Cursus 4: Gitaarspelen doe je zo (4, 6 of 8 lessen van 60 minuten)

In deze cursus leer je de beginselen van het gitaarspelen en kom je er achter hoe leuk gitaarspelen kan zijn. In de cursus komen onder andere de volgende dingen aanbod: akkoorden, ritme, slaggitaar, het spelen van een liedje op de gitaar enz. Iedere cursist ontvangt een leen gitaar die hij of zij kan gebruiken tijdens de lessen van de cursus. Mocht de leerling de gitaar ook thuis willen gebruiken om te oefenen tijdens de cursus, dan komt daar een borg en huur bedrag bij. Het minimaal aantal deelnemers van deze cursus bedraagt 6. Het maximaal aantal deelnemers van deze cursus bedraagt 8.

De minimale leeftijd voor deelnamen aan deze cursussen bedraagt 8 jaar

Voor een compleet overzicht, presentatie, prijsopgave of inzage van de lessen kunt u contact opnemen met Rmc music, voor het maken van een afspraak bij u op school.

Verder ben ik ook in te huren voor klassikale muzieklessen op scholen, voor meer informatie daarover kunt u mij altijd even mailen of bellen. Mijn gegevens vind u onder het kopje contact en boekingen.

Rmc music biedt naast Cursussen ook Workshops aan op scholen (basis en middelbaar), bedrijfsuitjes en feestjes.

Enkele Workshops die wij aanbieden zijn:

- Workshop 1. Zang

- Workshop 2. Gitaar

- Workshop 3. Songwriting

- Workshop 4. Opnamen

De workshops zang en gitaar zijn te boeken vanaf 60 minuten. De workshops songwriting en recording zijn te boeken vanaf 120 minuten per onderdeel en samen zijn zij te boeken (songwriting + recording) vanaf 210 minuten. Ook biedt Rmc music cursussen, muzieklessen en workshops op maat voor scholen aan (ook aan hele klassen). Wij staan open voor nieuwe ideeën en denken graag met onze klanten mee en hopen op deze manier het muziekonderwijs op een moderne manier, weer opnieuw te introduceren binnen het onderwijs.